Синдикат удружених радника енергетике Републике Српске

 Одбор синдиката радника Електропривреде Републике Српске

 Такмичарска комисија

Дана: 22. марта 2019. године

 

Предмет:       Записник са састанка Такмичарске комисије

 

На позив председника Такмичарске комисије Славка Стевића, у петак 22. марта 2019. године у просторијама РиТЕ „Угљевик“ одржан је састанак Такмичарске комисије. Поред чланова Такмичарске комисије, састанку су присуствовали и чланови Комисије за информисање, као и председник Одбора синдиката ЕРС-а Зоран Мићановић и председник СУР енергетике РС Слободан Остојић.

На састанку је разматран следећи дневни ред:

 1. анализа одржаних 19. Сусрета радника Електропривреде Републике Српске;
 2. предлог израде Плана и програма 20. Сусрета;
 3. текућа питања.

Након уводних речи Славка Стевића, Зорана Мићановића и Слободана Остојића, одржана је дискусија присутних у вези са свим тачкама дневног реда. Након анализе и дискусије, усаглашени су следећи закључци:

 • Одбор синдиката Електропривреде Републике Српске донео је одлуку да се предстојећи 20. Сусрети одрже у Здравствено-туристичком центру Бања Врућица у Теслићу од 20. до 23. јуна ове године.
 • Након детаљне анализе по дисциплинама, једногласно је закључено да су сва спортска такмичења на 19. Сусретима углавном успешно организована и одржана. Због лоших атмосферских услова (кише) нису одржана такмичења у одбојци на песку и скок у даљ. Било је проблема са организацијом судија у дисциплинама мали фудбал и одбојка, као и приликом организовања терена где се публика налазила близу места такмичења, (улазак гледалаца у терен и ометања такмичара, гужве око места такмичења и сл.). Такође, било је проблема у завршници такмичења у кросу приликом проласка кроз „левак“ до циља, као и ометања такмичења од стране присутних гледалаца.
 • Предлаже се Одбору – за сва екипна такмичења, да се сви такмичари у екипи обавезно обележе са бројевима на дресовима, односно да сви такмичари и такмичарске екипе буду опремљени искључиво у складу са Правилима и пропозицијама такмичења.
 • Обзиром да су стубови који се користе у дисциплини пењање уз електрични стуб дотрајали, председник Одбора синдиката ЕРС-а Зоран Мићановић преузео је обавезу да обезбеди потребан број нових стубова за такмичење на 20. Сусретима.
 • Предлаже се Одбору да се задужи председник СУР енергетике РС Слободан Остојић за помоћ у ангажовању професионалних судија за дисциплину мали фудбал. Такође се задужује члан такмичарске комисије за мали фудбал да обезбеди и организује ред на и око терена за време такмичења (увођење реда на клупи за резервне играче, одвајање публике од саме ивице терена и др.).
 • Задужује се председник Такмичарске комисије Славко Стевић да упозна све председнике синдикалних одбора и вође такмичарских екипа да се морају стриктно придржавати Правила и пропозиција такмичења и да у складу са тим максимално контролишу своје екипе.
 • Упућује се молба Одбору и председнику Одбора синдиката ЕРС-а Зорану Мићановићу да се код домаћина из Бање Врућице инсистира на потпуном поштовању свих постигнутих договора у вези са уређењем спортских терена, отварања и затварања Сусрета и сл. (постављање и распоред електричних стубова, уређење залетишта за скок у даљ, распоред озвучења, позиција бине и др.).
 • Задужује се председник Такмичарске комисије Славко Стевић да Одбору достави предлоге измена Правила и пропозиција такмичења у најкраћем року.
 • Ове године се у оквиру 20. Сусрета, обележава и више јубилеја у зависним предузећима – 120 година Рудника у РиТЕ Угљевик, 80 година Електро-Херцеговине и 30 godine ХЕ на Дрини. У том смислу, председник Одбора синдиката ЕРС-а Зоран Мићановић позива све присутне да на званичан имејл Синдиката ЕРС-а упуте предлоге за обележавање наведених јубилеја.

 

Председник Такмичарске комисије

Славко Стевић

_______________

Достављено:

 1. Председнику Одбора синдиката ЕРС;
 2. Члановима Одбора синдиката ЕРС х 11;
 3. Председнику СУР енергетике РС;
 4. Председнику Такмичарске комисије;
 5. а.а.