Синдикат радника Електропривреде Републике Српске, заједно са Синдикатом нафтне индустрије Републике Српске, дјелује у саставу Синдиката удружених радника енергетике Републике Српске који је основан 17.12.1996. године и у почетку је био у саставу Савеза синдиката Републике Српске.

Већ 1998. године, Синдикат удружених радника енергетике Републике Српске напушта Савез синдиката Републике Српске и дјелује као независна синдикална централа.

2004. године, заједно са металцима Републике Српске и другим независним синдикатима формирали смо Конфедерацију синдиката Републике Српске.

Синдикат удружених радника енергетике Републике Српске је доказао своју опредјељеност за заштиту свог чланства кроз савремену организацију и дјеловање у складу са најбољим искуствима синдиката развијених европских земаља.

Синдикат радника Електропривреде Републике Српске броји 9.514 чланова.

Поштовани чланови,

На нашој интернет страници можете пронаћи информације о Синдикату радника Електропривреде Републике Српскe, Одбору синдиката, организацији, активностима, као и друге релевантне податке. Надам се да ћете на овој презентацији пронаћи информације које ће Вам бити интересантне и од користи.

Пред свима нама су нови изазови, велики рад и залагање које уз повјерење и добру атмосферу треба да доведу до бољег статуса и положаја радника Електропривреде Републике Српске. Сваки Ваш коментар, сугестија и примједба биће нам од користи у будућем раду.

Кораљка Ковачевић - Марков

Предсједница Одбора синдиката ЕРС-а