У Требињу су данас отворени 24. сусрети радника „Електропривреде Републике Српске“ који су окупили око 1.500 учесника који ће се у наредна три дана такмичити у више спортских дисциплина.

Предсједница Одбора синдиката радника „Електропривреде Републике Српске“ Кораљка Ковачевић Марков рекла је да је ријеч о највећем догађају у региону који је ове године окупио рекордан број учесника.

Коментаришући јединствени Колективни уговор који је потписан данас на период од три године, Ковачевић Марков је рекла да је то најзначајнији документ за раднике, али да олакшава рад и послодавцу.

„Можемо се похвалити да имамо један од најбољих колективних уговора у региону“, рекла је Ковачевић Марков у изјави за окупљене медије.

Генерални директор Мјешовитог Холдинга „Електропривреда Републике Српске“ Лука Петровић изјавио је да су сусрети радника важни за јачање овог предузећа.

Он је рекао да су прије истека претходног колективног уговора успјели посредством радних група у име послодавца и синдиката свих предузећа у овом холдингу усагласе ставове, поправе неке елементе, али и да осигурају сигурност радницима „Електропривреде“ у наредне три године.