Danas (07.03.2019. godine) u ZP RiTE Ugljevik održan je Kolegij direktora MH „Elektroprivreda Republike Srpske“u proširenom sastavu. Kolegiju su, pored generalnog i izvršnih direktora Matičnog i zavisnih preduzeća, predsjednika nadzornih odbora i odbora za reviziju svih preduzeća, prisustvovali predsjednik Odbora sindikata ERS, predsjednik SURERS i Presjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske.

I ovom prilikom generalni direktor je u svom izlaganju ulio svim prisutnim jedan pozitivan pristup i nadu oko investicionog ciklusa u Elektroprivredi Republike Srpske. Još jednom su potvrđene ranije planirane investicije.

Predsjednik Odbora sindikata Elektroprivrede Republike Srpske Zoran Mićanović je u svojstvu jednog od domaćina ovog skupa pozdravio prisutne i zahvalio se generanom direktoru na pozitivnoj energiji i pozitivnom perspektivnom razmišljanju, ali je i upozorio na loše stanje koje je evidentno u RiTE Ugljevik i problemima koji prate ovo Preduzeće.

Usaglašen je zajednički Zaključak da će se namjenski organizovati sastanak Uprave MH ERS i inženjera rudarstva iz dva rudnika da se otvoreno porazgovara o stanju u kojem se trenutno nalazimo.

Usvojen je Zaključak da se za 08. mart u svim zavisnim preduzećima isplati po 70 KM kao čestitka zaposlenim ženama.

Između ostalog zaključeno je se Sindikat energetike i Odbor sindikata Elekroprivrede Republike Srpske aktivno uključe u sve procese od interesa za radnike uz obavezno prisustvovanje sastancima Kolegija direktora, posebno oko reorganizacije Elektroprivrede RS, kontrole sprovođenja Kolektivnog ugovora, oko otpremnina i slično.

Neophodna je dosljedna primjena člana 51. stav 3. Kolektivnog ugovora ERS u pogledu zdravstvene zaštite radnica-žena i omogućavanja specijalističkih ljekarskih pregleda jednom godišnje.

Naredni sastanak Kolegija biće održan u Gacku.