Čast nam je da objavimo da je danas novoformirani Aktiv žena, zajedno sa predsjednikom Sindikalne organizacije HET-a, ugostio predsjednika Odbora sindikata Elektroprivrede Republike Srpske Zorana Micanovica.
Naime, zavisna preduzeca u okviru ERS-a broje 1500 zaposlenih zena, sto nije mali broj.
Osnivanje Aktiva zena HE na Trebisnjici dobilo je bezrezervnu podrsku od strane Sindikalnog odbora i Uprave preduzeca, a cine ga Vesna Berak,Akeksandra Berdović, Zeljka Kraljevic, Senka Kosjerina, Gordana Stajic, Ivana Tepavcevic, Dragana Skiljevic i Mirjana Gurovic na celu sa predsjednicom Vesnom Zurovac, koja je ujedno i predsjednica Aktiva zena i mladih ERS-a.
Na danasnjem radnom sastanku predocen je pravilnik o radu i plan rada za naredni period, te razmijenjene informacije oko Sindikalnih aktivnosti.
Uz maksimalnu podrsku i saradnju sa kolegama iz Sindikalnog odbora nadamo se da cemo nase aktivnosti podici na veci nivo, a pogotovo iz oblasti brige o zdravlju zena, sto ukljucuje organizovanje redovnih sistematskih pregleda ( ginekoloski pregled, preventivni pregled dojki, te mamografija svake dvije godine za zene starije od 40 godina).
Takodje je u planu da se posveti posebna paznja zenama, majkama troje i vise djece i samohranim majkama, kroz organizovanje   razlicitih susreta, izleta i druzenja, te razlicitih vidova finansijske pomoci.
Radujemo se buducoj saradnji sa Aktivima iz ostalih zavisnih preduzeca i izazovima koji stoje pred nama.
Odbor Aktiva žena HET daje punu podrsku predsjednici, zeni koja je ambiciozna i korektna, a prije svega veliki profesionalac u svom poslu.