Предсједник Синдиката Електропривреде Републике Српске био је данас у радној посјети Синдикалном одбору ХЕТ. На састанку су размијењене информације о раду Одбора синдиката ЕРС и синдикалног одбора ХЕТ. Усвојен је заједнички закључак да Синдикални одбор ХЕТ тражи од Одбора синдиката ЕРС и главног одбора СУРЕРС да се усагласи изборнициклус ХЕТ са изборним циклусом на нивоу СУРЕРС. Речено је да Синдикални одбор ХЕТ упути свој захтјев према Одбору синдиката ЕРС за усаглашавање изборног циклуса.

Констатовано је да Синдикални одбор ради у континуитету и одржавају састанке једном седмично гдје расправљају о свим проблемима који су везани за проблематику радника у Зависном предузећу Хидроелектане на Требишњици.

Предсједник одбора синдиката ЕРС-а упознао је чланове Синдикалног одбора ХЕТ са проблематиком везаном око новог обрачуна плата. Усаглашен је став да се подржава одлука Владе РС о повећању плате за сваког радника 30 КМ и очекујемо од руководства да доследно проведу Одлуку Владе.

Креће се у распакивање Колективног уговора ЕРС, договорено је да се са нивоа Синдикалног одбора ХЕТ упуте писмене примједбе на постојећи Колективни уговор како би се у наредном периоду покушале исправити у преговарачком поступку са послодавцем.

Посебно је поздрављено формирање Актива жена и омладине Синдиката Електропривреде Републике Српске. Очекује се у наредном периоду активности Актива. Певи пробни тест је Захтјев из ХЕ на Дрини Вишеград од једне наше раднице.

Констатовано је да простора за унапређење рада постоји, само треба више комуникације и међусобног уважавања.

Предсједник Синдиката ЕРС је исказао своје задовољство срдачним пријемом и предоћеним активностима Синдикалног одбора ХЕТ и тражи од активиста синдиката још више активности у правцу едукације младих, што више иницијатива ка Одбору синдиката ЕРС и Главном одбору СУРЕРС.

Покренута је иницијатива да сљедеће спортске игре радника ЕРС буду одржане у Требињу у Сунчаном граду. Предсједник синдиката ЕРС је обећао да ће наша Такмичарска комисија обићи све пунктове у Требињу и написати извјештај Одбору синдиката ЕРС који ће усвојити коначну одлуку.