У уторак, 04.09.2018. године, у Добоју је одржана Шеста редовна сједница Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске.

 

Поред предсједника Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске, Зорана Мићановића и чланова Одбора синдиката ЕРС-а сједници су присуствовали предсједник и чланови Надзорног одбора синдиката ЕРС, предсједник Синдиката удружених радника енергетике  Републике Српске, Слободан Остојић и предсједница Актива жена и младих ЕРС, Весна Зуровац.

Предсједници, Весни Зуровац пружена је максимална подршка у конституисању и раду Актива жена и младих Електропривреде Републике Српске.

Констатовано је да се Колективни уговор, са свим правилницима, досљедно не          примјењује у свим завсним предузећима.

Одбор синдиката Електропривреде Републике Српске исказао је забринутост због потписивања Анекса Колективног уговора и збуњеност због брзине његове примјене.

Одбор синдиката Електропривреде Републике Српске на челу са предсједником Зораном Мићановићем тражи да на нивоу Електропривреде РС радници потписују Анекс Уговора о раду са наведеним коефицијентима за обрачун плате.