Дана 24.12.2018. године са почетком у 16:00 часова  у хотелу „Дрина“ у Бијељини одржана је прва сједница Актива жена и омладине Одбора Синдиката Електропривреде Републике Српке.

Поред предсједнице Актива жена и омладине синдиката ЕРС-а Весне Зуровац и Предсједника Одбора Синдиката ЕРС-а Зорана Мићановића, присутане су биле предсједнице и чланице одбора Актива жена  и омладине ЕРС-а.

На сједници је договорен план рада за 2019.годину на нивоу  Актива жена и омладине синдиката ЕРС-а.

Усвојени су сљедећи приједлози:

  1. Систематски прегледи радница у свим Зависним предузећима;
  2. Једнократна помоћ мајкама са троје и више дјеце школског узраста и редовних студената у износу до 100 КМ. Обавезно доставити потврду из школе за ученика и са факултета за студента да је редован студент.
  3. Једнократна помоћ самохраним мајкама дјеце школског узраста и редовних студената у износу до 100 КМ
  4. Формирати тим од два или више правника који ће упознати раднике по свим Зависним предузећима са Законом о раду и организовати предавања на тему појашњења права и обавеза радника. Предавање ће бити организовано за све раднике.
  5. Едукација у области кориштења напредног MS Word-a, MS Excela-a и пословне комуникације мејлом. Из сваког Зависног предузећа едуковаће се по неколико запослених, који ће убудуће као инструктори вршити обуку у оквиру својих Зависних предузећа.
  6. Формирана је радна група у циљу ефикасније реализације Плана рада за 2019. годину.

Предсједница се захвалила Синдикалној организацији РиТЕ Угљевик  и предсједници Актива жена и младих ове синдикалне организације Мири Максимовић на одличној организацији.

Након састанка уприличено је заједничко дружење.