U Višegradu je, 24.05.2019.godine, održana sjednica Odbora sindikata Elektroprivrde Republike Srpske.

Na toj sjednici su usvojeni sljedeći zaključci i odluke:

  1. Kroz diskusije predsjednika sindikalnih organizacija,na temu: “Stanje po zavisnim preduzećima”,moze se konstatovati velika zabrinutost radnika oko opsatnka Elektroprivrede Republike Srpske.
  2. Najavljenjo je, u elekktrodistributivnim preduzećima, odvajanje snadbijevanje,naplata. Nije definisano kako to učiniti i šta to znači za sadašnja zavisna preduzeća.
  3. Proizvodna preduzeća su u izuzetno teškoj situaciji. Neizvjesnost datuma pokretanja HET-a, loše stanje u rudnicima i termoelektranama, još više usložnjava stanje u ERS-u.
  4. Odbor sindikata Elektroprivrede Republike Srpske zahtijeva od Uprave MH ERS-a što prije sastanak kako bi predsjednici sindikata mogli dobiti informacije iz prve ruke od Uprave, kako bi mogli na terenu da informišu članstvo.
  5. Izvještaj predsjednice aktiva žena i omladine oko akcije dodjele pomoći majkama sa troje i više djece i samohranim majkama i ostalim aktivnostima po zavisnim preduzećima je prihvaćen. Predsjednica Aktiva je održala sjednicu Aktiva i objaviće u svom izvještaju koje su odluke i zaključci sa te sjednice.
  6. Pripreme za Dvadesete- jubilarne susrete radnika Elektroprivrede Republike Srpske teku po planu.

Odbor sindikata ERS-a je donio Odluku da za jubilej  dodijele tri plakete.

Odbor sindikata ERS-a je zadužio predsjednike da održe u svojim zavisnim preduzećima sastanke sa sportistima i posmatračima i upozore ih na korektno ponašanje i fer igru.