Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањој Луци са представницима Конфедерације синдиката Републике Српске, коју је предводио предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Жељко Тепавчевић.

Министар Ђокић је истакао да синдикат има изузетно важну друштвену функцију, те да је и до сада Министарство индустрије, енергетике и рударства са синдикатом остваривало конструктивну сарадњу.

На састанку је разговарано о подршци потписивању колективних уговора између Конфедерације синдиката и предузећа Нафтне индустрије Републике Српске, као и између Конфедерације синдиката и Електропривреде Републике Српске. Истакнуто је да са Нафтном индустријом Републике Српске треба потписати уговор, док је са Електропривредом Републике Српске потребно анексирање уговора.

Закључено је да ће наредне седмице бити одржани састанци са представницима Електропривреде и Нафтне индустрије Републике Српске, те се очекује да ће након тих састанака бити потписан, односно анексиран колективни уговор.