Дана 12.12.2019. године одржана је XVIII сједница Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске.

На сједници су усвојени сљедећи закључци:

 

 1. Одбор синдиката ЕРС-а још једном је пажљиво анализирао понуђени Правилник о стимулативној отпремнини, и поново се изјаснио да је за синдикат Правилник неприхватљив.
 2. Одбор синдиката ЕРС-а инсистира да Правилник мора бити јединствен за читав систем Електропривреде републике Српске.
 3. Одбор синдиката ЕРС-а данашњим закључцима оснажује ОДЛУКУ коју је усвојио на II Ванредној сједници, да је за синдикат прихватљив Правилник који се налази на сајту синдиката ЕРС-а.
 4. Предлажемо управама зависних предузећа да што прије сједну са синдикатом и приближе ставове, те да се договоре за даље кораке, док још синдикат контролише ситуацију на терену.
 5. Предсједници синдикалних организација, немају овлаштења да потписују, нити да се изјашњавају о било ком документу везаном за стимулативне отпремнине, без сагласности Одбора синдиката ЕРС-а.
 6. Тражимо од генералног директора и директора зависних предузећа да комуницирају са онима који легално и легитимно представљају  Синдикат.
  Појединци из Матичног предузећа ЕРС-а поново мешетаре мимо предсједника Синдиката ЕРС-а.
  Упозоравамо још једном да то не чине, јер свима наносе штету.
 1. Синдикат пита: Како је могуће да се иницијатива синдиката за повећање цијене рада и регреса уопште не разматра на органима Управе и Надзорног одбора ЕРС-а.
  Господо из Управе МХ ЕРС-а, обавезни сте били, размотрити наш Захтјев, те нам одговорити. Документи које усвајате нису валидни. Синдикат ће наћи начина да се своје синдикално чланство заштити.
  Синдикат је уредно доставио своје приједлоге још 2018. и 2019. године.

Уљудно вас упозоравамо да нас схватите озбиљно.

Генерални директоре, имате довољно сарадника (питање је њихове компетентности), немојте дозволите да они изигравају “паше“!