Такмичарска комисија 19. Сусрета радника Електропривреде Републике Српске  одржала је 16. марта ове године  у Угљевику своју прву сједницу на којој је извршена анализа прошлих, Осамнаестих сусрета радника ЕРС.

Једногласно је констатовано да су протекли Сусрети успјешно организаовани.

Одбор синдиката Електропривреде Републике Српске, који је уједно и Организациони одбор Сусрета, донио је одлуку да се предстојећи 19. Сусрети одрже у Здравствено-туристичком центру Бања Врућица у Теслићу од 15. до 17. јуна ове године.

Иако су предстојећи сусрети деветнаести по реду ове године се навршава пуних двадесет година од организације Првих сусрета, што представља својеврастан увод  у обиљежаваље јубиларних Двадесетих сусрета који ће бити организовани 2019. године. С тим у вези предложене су и неке измјене у пропозицијама (да се мали фудбал врати на 4 + 1), а Одбору синдиката Електропривреде Републике Српске Такмичарска комисија упутиће приједлог за увођење нових такмичарских дисциплинa: баскет три на три за мушкарце, одбојка на пијеску за жене и скок у даљ за жене.

Поред  осталог упућена је иницијатива Одбору да у склaду са Пропозицијама такмичења именује Комисију за информисање на период од 4 године.

Наредна сједница Такмичарске комисије биће одржана најкасније до 10. маја 2018. године када ће се извршити извлачење парова и утврдити списак судија, записничара и делегата у складу са Одлуком  Одбора о утврђивању Пропозиција такмичења.