Јуче је у требињском „Граду сунца“ одржан радно – консултативни састанак Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске. Састанком је предсједавала предсједница Одбора Кораљка Ковачевић Марков, а разговарано је о организацији 23.сусрета радника ЕРС, који ће бити одржани од 22.-25.06.2023. године у овом туристичком комплексу.

На церемонији свечаног отварања, која ће бити одржана вечерас, са почетком у 20:00 часова, како је најављено, присуствоваће представници Управе ЕРС-а, те представници управа производних и дистрибутивних предузећа електроенергетског система Републике Српске.

По први пут, учешће ће узети и предсједници Синдиката електропривривреда Србије, Црне Горе, Федерације БиХ и Хрватске заједнице Херцег-Босне, а планирано је да се одржи заједнички састанак на коме ће бити потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи синдикалних организација електропривреда региона.

Такође, по први пут, као гости у ревијалном дијелу такмичења наступиће екипе „Електропреноса“ и Нафтне индустрије Републике Српске.

Током трајања Сусрета биће организована и акција добровољног даривања крви.

Састанку су присуствовали представници Комисије за организацију и смјештај учесника, Прес службе, Такмичарске комисије, те Актива жена и младих, а констатовано је да су створени сви организациони предуслови како би Сусрети били одржани према раније утврђеном плану и програму.