Данас је у Управној згради МХ „ЕРС“ одржан састанак на коме је закључен Споразум између Управе МХ „ЕРС“ и Одбора синдиката ЕРС.

Споразум  је потписан на обострано задовољство и подразумијева да јединствени Колективни уговор остаје на снази у пуном капацитету, а најкасније до почетка јула, потврдила је то предсједница Одбора Синдиката ЕРС-а Кораљка Ковачевић – Марков, у своме обраћању, пред око 1300 радника који су се данас у симболичних пет до дванаест окупили на платоу код парка Јован Дучић у Требињу. Она је у наставку обраћања најавила и нову, већу цијену рада за запослене у Електропривреди РС, а која ће се примјењивати од почетка сљедеће године, што је и био један од два радничка захтјева.

Радницима свих 11 предузећа, који су у Требиње дошли из цијеле Републике Српске, данас су се обратили и остали предсједници Синдикалних организација електро енергетских предузећа који нису крили задовољство што је је Споразум постигнут, али су изразили и опрез, те позвали на јединство и слогу која ће бити потребна у даљим преговорима са Послодавцем.

Према оцјенама организатора, Протест је протекао достојанствено и мирно, а окупљени број чланова и енергија скупа су гаранција да је Синдикат ЕРС сложнији и јачи него икад.

Текст споразума погледајте у наставку: