Дана 16.11.2018. године, у просторијама Дирекције „Електро-Бијељине“, одржан је састанак Актива жена и младих Синдикалне организације „Електро-Бијељине“.

Састанку су, поред чланица Актива, присуствовали и госпођа Весна Зуровац, предсједница Актива жена и младих Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске, Зоран Мићановић, предсједник Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске, Милан Лукић, предсједник Синдикалне организације „Електо-Бијељине“ и Владимир Перић, предсједник СП Дирекције.

Састанак је отворила предсједница Актива жена и младих Синдикалне организације „Електро-Бијељине“ госпођа Гордана Тешић, која је поздравила присутне и захвалила се госпођи Зуровац и господину Мићановићу на присуству и помоћи у раду Актива и дала ријеч гостима.

Госпођа Зуровац је изразила задовољство што присуствује састанку Актива жена и младих Синдикалне организације „Електро-Бијељине“ и упознала је чланице Актива са досадашњим активностима, као и са приједлозима дјеловања у будућности. Предсједница је предложила да се план рада уврсте следеће активности:

– организовани љекарски прегледи за жене (што је обавеза послодавца из Колективног уговора, а не спроводи се у свим предузећима),

– едукације радника,

– организовање радионица,

– посјете и дружења радника другим предузећима у саставу ЕРС-а, итд.

Предсједник Синдикалне организације „Електро-Бијељине“ Милан Лукић је упознао присутне да су већ предзете активности у вези организовања љекарског прегледа за жене, односно да је већ организован састанак са управом на коме је договорено да се наведени прегледи организују. Одмах је затражена и понуда од неколико здравствених установа, тако да ће одмах по приспијећу понуда и избору понуђача, прегледи бити организовани.

Предсједник Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске Зоран Мићановић је поздравио присутне и истакао значај и поршку коју ће Одбор синдиката Електропривреде Републике Српске дати Активу жена и омладине. Истакао је да је овај Актив свјежа крв у раду синдиката, која доноси нове идеје и која ће унапредити рад синдиката.

Затим су се у раправу укључиле и остале чланице Актива жена и младих Синдикалне организације „Електро-Бијељине“ – Јелена Ракић, Данијела Танасић, Љиљана Ристановић, Рада Јокић и Слађана Мићић.

Договорено је да Актив жена и омладине направи план активности за наредну годину, да би према истом и Синдикална организација „Електро-Бијељине“ мога направити план активности и план финансијског пословања.