Дана 15.11.2018. године у 10,00 часова, у великој сали Управне зграде  РиТЕ Угљевик, одржан је састанак Актива жена и младих  РиТЕ Угљевик.

Присутне чланице Актива жена је поздравио и Предсједник Синдикалне организације РиТЕ Угљевик, који је такође  и Предсједник Одбора синдиката ЕРС-а, господин Зоран Мићановић, који је затим напустио састанак, због раније преузетих обавеза.

Састанак је отворила Предсједница Актива жена и младих РиТЕ Угљевик Мира Максимовић, која је присутне чланице упознала са Предсједницом Актива жена и младих Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске, госпођом Весном Зуровац, која је дошла у радну посјету Активу жена и младих РиТЕ Угљевик.

Састанку су присуствовале сљедеће чланице: Љиљана Јовићић, Мирјана Рикић, Биљана Ранкић, Бранкица Петричевић, Гордана Думоњић, Брижита Ивковић и Светлана Симанић.

Након упознаванњ са Предсједницом Актива жена и младих Одбора синдиката ЕРС-а, г-ђом Весном Зуровац, предсједница Актива жена и младих  РиТЕ Угљевик,је замолила присутне чланице да искажу своје приједлоге, сугестије, примједбе, везано за унапређење и рад жена и омладине у нашем Зависном предузећу, а и у цјелокупном друштву, јер жене и млади имају велику улогу и заузимају посебно мјесто.

Предложен је и  сљедећи,

 

ДНЕВНИ    РЕД:

  1. Упознавање са Планом рада Актива жена и омладине Одбора синдиката ЕРС-а за 2019. годину
  1. Разно

АД.1.

  1. Актив жена и младих РиТЕ Угљевик је прихватио План рада Актива жена и омладине Одбора синдиката за 2019. годину,  са предлозима да се нађе модус или начин, те да се обавезно предложи једна жена за чланство у Синдикални одбор.
  2. Такође је дата иницијатива за награђивање од стране Синдикалне организације (послати је на одмор и рехабилитацију) и стимулативно награђивање од Управе Предузећа, радницама, које раде на пословима са тешким условима рада, у Радним јединицама, а у Производњи.
  3. Упутити захтјев Управи Предузећа са предлогом да се самохраним мајкама са троје и више дјеце додијели ванредна стипендија за дјецу, мимо критеријума у Правилнику за додјелу стипендије.

АД.2.

  1. Предсједница Актива жена и омладине Одбора синдиката ЕРС-а је упознала чланице Актива жена и младих РиТЕ Угљевик, да је предвиђено заједничко дружење у Децембру мјесецу.
  2. Такође је позвала чланице Актива жена и младих РиТЕ Угљевик да организују посјету Требињу и заједничко дружење.
  3. Извјештај о активностима Актива жена и младих РиТЕ Угљевик за 2018. годину

Предсједница Актива жена и младих РиТЕ Угљевик,  Мира Максимовић, прочитала је  Извјештај о  активностима  Актива жена и младих РиТЕ, Угљевик  које су до сада марљивим радом и залагањем чланица Актива успјешно обавиле.

Састанак је завршен у 12,15 часова.

 

ПРЕДСЕДНИЦА

АКТИВА ЖЕНА И МЛАДИХ РиТЕ УГЉЕВИК

Мира Максимовић