Дана 02.07.2019. године предсједник Одбора синдиката Електропривреде Републике Српске и вршилац дужности  генералног директора Електропривреде Републике Српске  имали су заједнички састанак у кабинету генералног директора у Бања Луци.
На састанку су размијењене информације око развоја и реструктурирања ЕРС-а.

 

Између осталог договорено је сљедеће:

  1. Усаглашен је заједнички став да у ЕРС-у имамо проблема са производњом. Редован генерални ремонт Термоелектране Гацко и производња из Хидроелектана на Требишњици услозњавају финансијску ситуацију у ЕРС-у. Регрес ће да се исплаћује по Колективном уговору, а уколико производња до краја године буде квалитетна И остваре се очекиване уштеде по зависним предузећима биће исплаћено додатних по 150 КМ по раднику.

2. Договорен је заједнички састанак Управе МХ Електропривреда Републике Српске  и Одбора синдиката Еелектропривреде Републике Српске, Предсједника СУРЕРС-а и Предједнице Актива жена и омладине синдиката ЕРС-а за 08.08.2019.године у Бања Луци. Дневни ред за ту сједницу биће накнадно усаглашен. Главне теме ће бити реорганизација дистрибуција и развојна компонента производних предузећа, а посебан акценат биће стављен на руднике.

3. Производња из термоелектрана је 60% од укупно произведене електричне енергије у Републици Српској, те заслужује посебну пажњу и темељиту анализу свих дијелова у систему Електропривреде .

4. Усаглашен је заједнички став да перспектива термопотенцијала су нови објекти у Гацку и Угљевику.

5. Договорена је стална  комуникација између Синдиката и Управе ЕРС-а који се као партнери морају међусобно уважавати, те да се у зависним предузећима не спрачава активност синдикалних активиста.