Данас наше предузеће „Рудник и термоелектрана Угљевик“ прославља  Крсну славу и Дан предузећа Светог Стефана Дечанског – Мратиндан.

Синоћ је тим поводом, у Центру за културу у Угљевуку, приређена свечана академија посвећена значајном јубилеју – 120. годишњици рударства у угљевику.

Свечаној академији су присуствовали бројни гости и јавног и политичког живота Републике Српске, бивши директори РиТе Угљевик, представници синдиката, представници општине Угљевик.

Присутне је у име организатора поздравио вршилац дужности генералног директора Рудника и термоелектране Угљевик Др Чедомир Стојановић.

Поред директора РиТЕ Угљевик присутнима су се обратили предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриоловић и вршилац дужности генералног директора Електропривреде Републике Српске Лука Петровић

Својим наступом академију су обогатили чланови хора „Србадија“ из Бијељине, Божана Лазић, студент Музичке академије из Угљевика и глумац Народног позоришта из Београда Лепомир Ивковић.

Слављу, које се наставља данс ломљењем славског колача и славским ручком у Управној згради РиТЕ „Угљевик“, присуствоваће министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

Прослава поводом 120 година рада рудника угља у Угљевику, Дана предузеће и Крсне славе предузећа Светог Стефана Дечанског – Мратиндана, почела је у сриједу, 20. новембра, пријемом који је управа РиТЕ организовала за новинаре.

РиТЕ „Угљевик“ је енергетски гигант који производи готово трећину струје у Републици Српској.

Ово предузеће запошљава 1.930 радника, а са кооперантима којима обезбјеђује посао индиректно од успјеха овог енергетског гиганта зависи 20.000 људи у регији.