Рехабилитација радника је веома значајна за сваку друштвено одговорну фирму. Њихово добро здравствено стање, превенција од болести, али и опоравак, важни су са аспекта радне способности и добре кондиције запослених. Лијечење и брз опоравак након болести су у интересу сваког појединца и фирме у којој ради. Синдикат РиТе Угљевик је увијек водио рачуна о здрављу радника, те је у околностима пандемије корона вируса понудио пакет за рехабилитацију радницима РиТЕ Угљевик који су прележали корону. У понуди су били боравак од пет ноћења у Бањи Врућици, Термама Озрен и на Јахорини. Радници треба да искористе туристички ваучер у вриједности од 100 конвертибилних марака, а комплетну разлику у цијени надокнадиће Синдикална организација РиТЕ Угљевик.

Један од радника који ће искориститити прилику за ову рехабилитацију је Ненад Стевановић, руковалац дампера у РЈ Рудник. Он је у новембру прошле године прележао корону  и како је рекао, посљедице у виду бржег замарања и  данас осјећа. Он се захвалио Синдикалној организацији Предузећа на бризи за здравље радника,  нагласивши да ће му боравак на олимпијској Јахорини, чист ваздух и опуштене шетње, сигурно пријати.

ЦоВиД–19 је обољење које на првом мјесту захвата респираторни тракт, а истраживања су показала да се ради о мултисистемском обољењу које може оштетити не само плућа, већ и бубреге, јетру, срце, мозак и нервни систем, кожу и гастроинтестинални тракт, те довести до психолошких промјена, анксиозности, депресије и когнитивних поремећаја. Досадашњим праћењем је примијећено да су најчешће посљедице: хронични умор, слабост мишића, главобоља, лоше подношење напора и отежано дисање. Набројане посљедице доводе до смањеног функционисања у активностима свакодневног живота особа које су прележале ЦоВиД-19, посебно особа које су лијечене на болничким одјељењима.

Синдикална организација на овај начин жели да да мали допринос унапређењу и очувању здравља радника… Овом приликом подсјећамо да ће рехабилитација и бањско-климатско лијечење радника РиТЕ Угљевик, у организацији синдиката, за текућу  годину бити реализована у истим бањским мјестима као и прошлих година . Приоритет за упућивање на рехабилитацију имаће радници са тежим обољењем, дужим радним стажом и који нису или су мањи број пута користили рехабилитацију за вријеме свог радног стажа. За редовно бањско-климатско лијечење са партицијацијом (која још није одређена) рок за пријаву је 05.март.