Дана 31.05.2019.године одржан је Информативни збор у РЈ,,Рудник,, у организацији Синдиката, на којем су присуствовали директор и извршни директори РиТЕ Угљевик. После конструктивне и коректне расправе синдикат је упутио према Управи конкретне захтјеве:

 

  1. Да се усмјери сва енергија за рјешавање концесија „УГЉЕВИК-ИСТОК“, односно „COMSAR“.
  2. Да плате, регрес и све што је у Колективном уговору буде испоштовано, као и награђивање производних радника по Правилнику о радном учинку, којег је потписала Управа.
  3. Да Управа Предузећа се не бави само јавним набавкама и да сваки извршни директор максимално се ангажује у свом ресору, и да се наставе инвестициона улагања.
  1. Питамо, много је новаца уложено у Т.Е. Угљевик, а ефекти производње се не виде у финансијском дијелу. Зашто је то тако?
  1. Несхватљиво је следеће, да 21-вијек, радници немају воде, љекарских прегледа и ХТЗ-е опреме, да се запошљавају и оспособљавају занатска занимања.

6. Да се више уважава рударска струка, и више пита у овом предузећу. Да се политика избаци за вријеме радног времена из Предузећа.

  1. Наставити даље партнер комуникацију Управа – Синдикат, и истрајавати на заједничком циљу, а то је опстанак овог Предузећа и изградња новог блока у Угљевику.
  2. У случају непоштовања договора којег смо данас договорили, тражићемо смјену комплетне Управе Предузећа.
  3. Да се упозна Управа Матичног предузећа са одржавањем данашњег скупа и садржајем данашњег скупа.

 

П Р Е Д С Ј  Е Д Н И К

Зоран Мићановић, дипл.инж.руд.,с.р.