Свечаним проглашењем најуспјешнијих екипа и појединаца којима су уручени пехари и дипломе, спуштена је завјеса на 23. сусрете радника „Електропривреде РС“ са рекордних 1.500 учесника на спортским теренима требињског „Града Сунца“.

Укупни шампион у генералном пласману била је екипа Рудника и термоелектране Угљевик, док су друго и треће мјесто на постољу заузели тимови „РиТЕ Гацко“ и „Електро Бијељине“.

Радничке спортске игре ЕРС окупиле су велики број такмичара из свих предузећа нашег холдинга, гостујућих екипа „Електропреноса“ и Нафтне индустрије Српске, те синдикалних представника готово свих електропривредних компанија из земље и окружења.

Обраћајући се свим присутнима, Кораљка Ковачевић-Марков, предсједник Синдиката ЕРС, казала је да је овај догађај показао да је синдикална организација Холдинга јача него икад.

„Спортско такмичење, фер плеј и дружење радника су јако важни, али је Синдикат ту прије свега да заштити интересе наших радника и њихових породица. Процес енергетске транзиције, декарбонизације и свега онога што са собом носе директиве ЕУ неће омести Синдикат ЕРС да на том путу сачувамо нашу „Електропривреду“, истакла је Ковачевић Марков напомињући да је кључна снага у радницима.

Најавила је да ће синдикати електропривреда у региону у септембру потписати споразум о сарадњи чиме ће исказати јединство у борби за исте циљеве. Сусрете радника у име Управе Холдинга затворио је Благоје Шупић, директор Дирекције за економско-финансијске послове ЕРС-а.

Шупић је изразио увјерење да су се спортска такмичења одвијала у фер плеј атмосфери честитајући најбољим екипама и појединцима остварене резултате.

Оцјенио је да је „Електропривреда Српске“ сваки дан све јача, што се показује кроз инвестициони циклус. „Наша стратегија је да се што више развијају обновљиви извори енергије уз истовремено настојање да се што дуже продужи рад наших рудника и термоелектрана“, поручио је Шупић.

Сви присутни су уживали у фер спортском надметању у малом фудбалу, одбојци, баскету, надвлачењу конопца, шаху, стоном тенису, пењању уз електрични стуб, стрељаштву, пикаду и атлетици (трка на 400 метара и скок удаљ).

Свједочили смо квалитетним мечевима и вјештинама, дриблинзима, шутевима, смечевима, одмјеравању ума, снаге и издржљивости, брзине и спретности, мирноће и прецизности…

Манифестацију су, поред квалитетних спортских надметања, обиљежила и цјелодневна, али и цјелоноћна дружења како у великом свечаном шатору, тако испред павиљона, у собама, на базенима…. Весеље и пјесма су практично одјекивали из свих дијелова великог туристичког комплекса.