Сједницама Главног и Извршног одбора, Синдикат радника Електропривреде Србије обиљежио је у Врњачкој Бањи 30 година постојања. Предсједник Синдиката ЕПС-а Радосав Крсмановић запосленима је поручио да ће ова организација бранити интересе свих радника и у будућности и свима честитао јубилеј. Предсједник Синдиката Колубаре Миодраг Ранковић рекао је да је Синдикат ЕПС-а свих ових година успијевао да заштити раднике, што је и његова главна улога.

У Врњачкој Бањи одржане су сједнице Главног и Извршног одбора Синдиката радника Електропривреде Србије, поводом 30 година постојања и рада ове синдикалне организације. Током сједнице све одлуке су донијете јединствено, изјавио је предсједник Синдиката ЕПС-а Радосав Крсмановић који је свим запосленима честитао јубилеј. Изразио је увјерење да ће и у тешким временима која предстоје, бити настављен континуитет рада Синдиката.

Честитајући радницима јубилеј, 30 година постојања Синдиката ЕПС-а, предсједник Синдиката Колубаре Миодраг Ранковић истакао је да је било турбуленција у раду, те да је Синдикат успијевао током постојања заштити раднике. Ранковић се осврнуо на прошлогодишње расколе и подсјетио да су они почели издвајањем Дистрибуције из ЕПС-а. Додао је да је затражен састанак синдикалаца са премијерком Аном Брнабић.

Савјетница министрке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић Мира Баста поручила је да су врата ресорног министарства свим синдикатима и запосленима широм отворена за све приједлоге.

Предсједник Синдиката Електропривреде Републике Српске Зоран Мићановић захвалио се колегама из Србије на позиву. Поручио је на догађају да се заједно морамо борити како би сачували енергетску независност у будућности.

На сједници су усвојени извјештаји о Финансијском пословању у 2021.години а такође је усвојен план пословања за 2022.годину.

Без обзира на свечани карактер сједнице, Главни одбор Синдиката ЕПС-а је донио закључке у којима тражи да се у што краћем року закаже састанак са премијерком Аном Брнабић везано за актуелну енергетску ситуацију у Србији, са посебним освртом на Закон о обновљивим изворима енергије који такав какав јесте, изузетно неповољно и готово погубно може утицати на функционисање и производњу у ЈП ЕПС.

Упозоравајући на неопходност уважавања мишљења и аргумената које износе стручњаци из ЕМС-а, ЕПС-а и Агенције за енергетику, Синдикат је заузео став о рјешености и потреби да искористи сва средства и методе како би спријечио урушавање ЈП ЕПС-а, не дозволи угрожавање енергетског система Србије и онемогући да кроз примјену Закона о ОИЕ Србија изгуби своју енергетску независност.

Из тих разлога, Синдикат радника ЕПС ће затражити разговор са предсједницом Владе Републике Србије, а уколико до тога не дође, сами ћемо се позвати на Владу Републике Србије, кажу у Синдикату.

Преузето са сајта: GEMinfo