Савановић: Радни материјал Закона о раду у завршној фази, усвајање до краја године

БАЊА ЛУКА – Нови Закон о раду биће сигурно усвојен до краја године у Републици Српској – поновио је данас министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић.

Радни материјал тог закона је, како наводи, у завршној изради, а након коначне форме биће прослијеђен социјалним партнерима да се изјасне у року  петнаестак дана и доставе своје примједбе и сугесије.

Најављује да ће потом бити формирана радна група у којој ће бити сви социјални партнери и која ће припремити нови нацрт Закона о раду у Републици Српској  и упутити га на разматрање парламентрацима.

-Нисмо присталице брзих рјешења, јер мислимо да то није добро те што се провоцирају неке друге ситуације и на крају ескалирају неким нежељим стварима, опострукцијама, као што је било у Федерацији БиХ – рекао је Савановић.

Он је данас истакао да Влада чини све да тај закон буде што је могуће „демократичнији“ и да социјални партнери буду укључени у његову припрему како би се пронашла најбоља рјешења за грађане.

Министар рада је још нагласио и да, ако се не развије привреда и покрене запошљавање младих људи, нема гаранција за напредак.

 

 

Извор: Независне новине