БАЊАЛУКА – Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да је при крају израда радне верзије новог закона о раду, која ће врло брзо јавности бити доступна на интернет сајту ресорног министарства.

„Треба још да усагласимо пар чланова у радној верзији, која ће бити достављена социјалним партнерима“, рекао је Савановић данас новинарима у Бањалуци.

Он је навео да ће се, затим, представници Министарства састати са социјалним партнерима, који ће дати одређене примједбе, формираће се радна група и након тога документ упутити у јавну расправу.

Савановић је одбацио спекулације у јавности да је ријеч о лошем закону о раду.

„Одговормо тврдим да је то добар закон, који фаворизује послодавце и омогућава им да улажу у Републику Српску. Радници немају потребе да страхују, а институције Српске биће задовољне тим законом“, истакао је Савановић.

Савановић је рекао да се нови закон о раду мора радити и прилагођавати не само онима који раде, већ размишљати и о онима који не раде. „Тај закон је, можда, потребнији ради оних који не раде, него оних који раде“, каже Савановић.

 

 

 

Извор: Срна